Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Sean Villaneuva temt de 6 lengtes van Balrog, 8b+

Sean Villaneuva temt de 6 lengtes van Balrog, 8b+

Op 28 november heeft Sean Villanueva Balrog geklommen, een route die hij in maart geëquipeerd had in Piedra Parada (Argentinië) en die hem sindsdien bleef achtervolgen in zijn dromen! Maximum niveau van de route is 8b+.
"Ik kan eerlijk en zonder twijfel zeggen dat dit de mooiste route is die ik ooit heb geopend. De route telt 6 lengtes waarvan de individuele moeilijkheden 6a, 8b+,7b+,7b+,8b en een mooie goede belgische 6c om uit te klimmen. De route bevindt zich in de canyon Buitrera op de intimiderende grote wand genaamd Mordor. Het is een dijk van een route."
De eerstbeklimming kon Sean niet op zijn naam schrijven. Het is de Nederlandse mutant Jorg Verhoeven die tijdens zijn laatste dag in de Piedra Parada de eerstbeklimming op zijn conto kon schrijven na zich samen met Sean in dit avontuur gestort te hebben. Tijdens zijn volgende poging vergezeld door Stéphane Hanssens kon Sean de route wel toppen.
Het hoogtepunt van een proces dat begon met het openen van de route van onderen uit tot de uiteindelijke beklimming ervan. Sean verduidelijkt: "Het is de eerste en enige route op spits die ik heb geopend tot nu toe, alle andere routes die ik heb geopend waren op natuurlijke protectie."

Sean was in de Piedra Parada voor de 10de editie van de Petzl roc trip. "Het was een fantastisch evenement, gedurende de 5 dagen van het festival kwamen er een 2000 mensen om te klimmen en te feesten. Ik was echt verbaasd hoe men zo een evenement heeft kunnen organiseren op een zo afgelegen plek en dit met minimale impact voor de omgeving. Enkele dagen na het evenement zou je je niet meer kunnen voorstellen dat er zo een groot festival heeft plaatsgevonden!"

Foto: Sergio Costa
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm