Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhalen Salathé Wall

Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhalen Salathé Wall

De prestatie dateert reeds van begin oktober maar verdient zeker extra aandacht. Sean Villanueva en Nicolas Favresse herhaalden beide de Salathé Wall in Yosemite, de hardste lijn van El Capitan, 35 lengtes tellend en 8a max. We moeten terug naar juni 1995 voor de eerste herhaling op kop en vrijklimmend. Een prestatie van de Duitser Alexander Huber die het effect van een inslaande bom had op de klimwereld die tijd.
Eerder deze maand (3 oktober) was Sean geprivilegieerd getuige van de tweede vrouwelijke beklimming van deze route door Mayan Smith-Gobat. Op haar blog vertelt de Nieuw Zeelandse hoe haar zekeraar, met name Sean, een grote hulp was door zijn verhalen en zijn... muziek.

Volgens de laatste berichten op El Cap Report zijn Sean en Nico nog steeds in de vallei en pogen ze een nieuwe lijn te openen op de zuid-oost zijde van El Cap.

De site El Cap Report
De blog van Mayan Smith-Gobat
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm