Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Sébastien Berthe knalt Carabistouille 8b+ in de regen

Sébastien Berthe knalt Carabistouille 8b+ in de regen

Hoewel er een groot aantal klimmers naar de rotsen van Centraal Europa en het Zuiden trekt tijdens de zomervakantie, blijven anderen, zoals Sébastien Berthe, even graag thuis om het wispelturige Belgische weer te tarten. En met succes. Gisteren lukte de 17-jarige uit Aarlen er in Carabistouille, 8b+ in Freyr, te herhalen. Het is zijn sterkste Belgische rotsprestatie tot op datum. En dat het dan wat regende toen hij net in de crux zat, dat is typisch Belgisch. Zijn zekeraar en vader Eric Berthe verduidelijkt: Ondanks de behoorlijk slechte condities (warm, vochtig en zelfs wat regen toen hij in de route zat - wat wel meevalt, de route hangt immers wat over waardoor ik vooral nat werd), lukte hij er toch en uiteindelijk in om deze Freyriaanse parel af te werken.

Gezien de omstandigheden twijfelen we er niet aan dat Sébastien zijn lange palmares verder zal kunnen aanvullen met andere klassiekers in Freyr. Op amper 5 dagen van zijn 18de verjaardag is het bovendien een prachtig cadeau.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


29/07/2011
YESSSS Super Séba, tu étais si proche, génial! Quelle sera la suivante?
Déjà un bon anniversaire (et n'abuse pas trop des cara, ce temps est révolu maintenant)


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm