Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Siebe Vanhee op weg naar Yosemite

Siebe Vanhee op weg naar Yosemite

Siebe Vanhee ontdekt de Verenigde Staten ten gronde. Dit impliceert niet alleen een niet gering aantal klimmassieven maar ook de overstap naar het tradklimmen. Alvorens naar Yosemite te trekken passeerde hij in Indian Creek waar hij zich een klassieker van het genre cadeau deed: Air Swedin, 5.13R (8a). De route volgt een karakteristieke crack die een zeer precieze plaatsing van de beveiliging vereist evenals een uitermate secure klimtechniek.

Even later passeerde de globetrotter in Joe's Valley om eerder klassieke sensaties te ervaren op de boulders van deze vallei. Dit valt te zien op een video gemaakt door een plaatselijke kennis, Thomas Seymour.

De foto's van de beklimming van Air Swedin
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm