Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Siebe Vanhee topt Tom et Je ris

Siebe Vanhee topt Tom et Je ris

30 april 2013

De Verdon is niet alleen een multipitch paradijs, je kan er ook ontzettend hard 'sportklimknallen'. Dat is exact wat Siebe Vanhee er deed. Op stap met een Italiaanse klimmer, Jacopo Larcher, arriveerden ze eerder ongepland in de Verdon. De weerscondities de afgelopen weken waren niet schitterend te noemen maar eenmaal de tufa's opdroogden vielen ze Tom et je ris (8b+) aan, een route die menig klimmer kent van Nicolas Favresse's poster van weleer. Na twee dagen werken slaagden ze er in om beiden, een rustdag later en vlak voor ze op de vlieger richting Kalymnos moesten, de route te toppen. Siebe's commentaar : "Dit is één van de beste sportklimlijnen die ik klom in mijn leven. De aanloop, de luchtige rappel naar de start van de route, de hoogte, de steilte, de immense rotsachtige canyon, de verre haken, de klimstijl, de perfecte rots,... Dit alles maakte deze klimervaring beter dan eender welke sportklimroute die ik al klom. Het is echt allesomvattend!"
Aansluitend hebben hij en Jacopo zich op Kalymnos geamuseerd met de zoektocht naar nieuwe lijnen voor het volgende The North Face Kalymnos Climbing Festival, samen met Hansjörg Auer en Iker Pou.

Om meer te lezen over de avonturen in de Verdon en op Kalymnos kan je terecht op Siebe's blog of die van Jacopo.

Foto's: Jacopo Larcher
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.

7 januari 2016,

Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm

4 januari 2016,