Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Tradklimmen in de Pfalz

Tradklimmen in de Pfalz

Als je je eens aan het tradklimmen wil wagen dan moet je zeker eens langs de Pfalz. Op 4 uur van Brussel gelegen is dit het perfecte scholingsgebied om met friends en klemblokken om te leren gaan. Drie keer groter dan Freyr, ontleent de Pfalz zijn eigenheid aan de prachtige zandstenen torens die boven een prachtig bos uittorenen. Een magische plek voor klimliefhebbers.
Op zoek naar een plek om zich in trad te initiëren trokken vijf Magnesia-klimmers (Pieter Steyaert, Sem Clé, Ward Demaere, Michel van Gaever en Omar Touil) naar Duitsland. Met een Go Pro camera wisten ze enkele unieke momenten van de uitstap vast te leggen waaronder de beklimming van Superlative (7a), een Duitse klassieker geopend door wijlen Wolfgang Güllich en Thomas Nöltner in 1978, één van de eerste zevendegraadsroutes van Europa. Onderstaande montage brengt je helemaal in de sfeer, getekend Omar Tuil.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm