Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Rotsklimmen
>
Nieuws 
Video van Nicolas Favresse en Adam Pulstenik in Orbayu

Video van Nicolas Favresse en Adam Pulstenik in Orbayu

Midden augustus meldden we u de eerste herhaling van Orbayu door Nicolas Favresse en zijn Poolse klimpartner Adam Pulstenik. Enkele weken na de prestatie stelt Bernardo Gimenez ons zijn video van de beklimming van de zwaarste big wall ter wereld, althans volgens de openers Iker en Eneko Pou, voor. Zonder de schoonheid van de route in twijfel te willen trekken stellen Nico en Adam voor om de kwotatie van de sleutelpassage naar 8b+/8c te wijzigen.
Aan het einde van de video zie je beelden van de redding van Adem na een val van 20m tot op de grond enkele dagen na de beklimming van Orbayu.

Meer foto's op de site van Nicolas Favresse
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm