Alpinisme
>
Artikels 
Ijsklimmen in België

Ijsklimmen in België

13 januari 2009, 

Als we wat dieper in de archieven van Belclimb graven, vinden wie hier en daar een paar foto's in verband met ijsklimmen en soms, eerder uitzonderlijk, zelfs van Belgisch ijs!

Dankzij de ijskoude temperaturen van vorige week, is Nicolas Farcy een kijkje gaan nemen in Chanxhe. Eén van de weinige plaatsen in België die een uitstap met stijgijzers en ijsbijlen toelaat. Tenminste als het weer meezit vermits je de rest van de tijd met een paraplu zal moeten beschermd worden. Maar voorbije zondag waren de condities perfect en de watervallen bevroren!

De ijswatervallen van Chanxhe zijn zeer breekbaar en er moet dus van bovenuit, in moulinette gezekerd worden. Hiermee wordt het engagement direct heel wat minder, maar de sensaties zijn zeker aanwezig! Een muur van ongeveer 150 meter lang is bezaaid met watervallen van 20 tot 50-60 meter hoog.

Geniet zeker van de foto's in de galerij. En... het zal waarschijnlijk weer een lange tijd wachten worden voor we deze condities terugvinden.

Nicolas wordt gesponserd door Peak Performance, Five Ten en Avventura.

Hube


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


13/01/2009
Het was echt super in Chanxhe: Binnenkort post ik de film van de ijsklimavonturen...

15/01/2009
Bedankt voor de mooie foto's, zo kunnen anderen meegenieten.

15/01/2009
Over ijsklimmen gesproken. Op zondag 11 januari waren er in de Ardennen stevige sigaren te smoren. Exit non-fumeurs! Hier vind je onze fotos: http://www.flickr.com/photos/ankedirk/sets/72157612573471118/
Groetjes,
Dirk

19/01/2009
Exit non-fumeurs!
Over ijsklimmen gesproken. Op zondag 11 januari waren er in de Ardennen stevige sigaren te smoren. Exit non-fumeurs! Hier vind je onze fotos: http://www.flickr.com/photos/ankedirk/sets/72157612573471118/
Groetjes,
Dirk
Par le plus grand des hasards, serais ce la Carrière du Lac ?

http://www.infos-escalade.be/escalade%20glaciaire/index.htm

http://www.infos-escalade.be/galerie-photos/index.htm26/01/2009
Hieronder het adres naar de films van Hendrik. Wat een volk

www.bloggen.be/julie_hendrik

Hube


artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm