Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Drie Belgen op 8000'er deze dinsdag

Drie Belgen op 8000'er deze dinsdag

Een topdag voor het Belgisch alpinisme. Drie van onze landgenoten topten afgelopen dinsdag een 8000'er.

Eerst en vooral alle eer naar Jean-Luc Fohal die zich de eerste Belgische beklimming van de Manaslu cadeau doet na een niet geslaagde poging in 2009. De omstandigheden waren uitzonderlijk en lieten een totaal succes van zijn expeditie toe. Alle leden van het team bereikten de top op 8163m in de loop van de ochtend. Met een dag die baadde in het mooie weer konden de alpinisten ten volle profiteren van het uitzicht om tegen de avond terug te keren naar camp 2 waar ze 's nachts arriveerden.

Niet al te ver er vandaan bereikten Rudi Van de Poel en Urbain Lenaerts op hun beurt de top van de Cho Oyu, 8201m. Een mooi geschenk voor Rudi die de top haalt op zijn verjaardag in hun ultieme poging.

De site van Jean-Luc Fohal
De site van de expeditie naar de Cho Oyu
De lijst van Belgische 8000-klimmers
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


6/10/2011

"L'alpiniste est un homme qui mène son corps là ou ses yeux ont regardé un jour", disait Gaston Rebuffat Et bien voilà, après un premier regard et une première tentative en 2009, cette deuxième fois fut la bonne. Difficile pour l'instant de résumer en quelques lignes ce que j'ai vécu durant toute lexpédition qui sachève ici par cette réussite formidable. Il aura fallu de la patience, de la persévérance pour y parvenir. Sans compter toutes ces heures d'entrainement derrière. Ce 4 octobre restera gravé dan mémoire, et nous pouvons être fiers d'être Belges. Bientôt un résumé complet, photos et sans doute film. Merci a Lambert pour le suivi de lexpé et a toutes celles et tous ceux qui nous ont aussi suivi et encourage. A bientôt

Jean Luc


http://www.expes.com/Manaslu/2011/Manaslu_0510.htm

Hube


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm