Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Eerste belgische Biafo-Hispar wintertraverse

Eerste belgische Biafo-Hispar wintertraverse

Van 5 tot 23 april volbrachten drie instructeurs van het Trainingscentrum voor Commandos de eerste Belgische winteroverschrijding van het Karakoramgebergte in Pakistan. Sanne Bosteels, Christophe Bingahm en Peter Decoo trokken vanuit Askole in het noorden van Pakistan over de Biafo gletsjer, de Hispar La en de Hispar glestjer naar Karimabad. Ze deden dit op toerskis en namen alle voorraden en materiaal mee in een grote slee die over een afstand van 140km meegetrokken werd tot op hoogtes van meer dan 5000m. Ondanks zeer slecht weer (13 dagen white out en sneeuwstorm), materiaalbreuk en vele andere tegenslagen volbrachten ze de tocht in 18 dagen.
Bekijk de adembenemende foto's in deze slideshow.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm