Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Koen De Blauw op de Mont-Blanc

Koen De Blauw op de Mont-Blanc

Afgelopen zondag stond Koen De Blauw op de top van de Mont-Blanc. Koen, zijn medeklimmers en een cameraploeg van Woestijnvis brachten de beklimming en afdaling tot een goed einde, nadat ze in juli reeds een poging ondernamen. Met zijn beklimming wil Koen geld inzamelen voor revalidatie-vakantekampen voor jonge brandwondenpatiënten.
Wie niet meer goed weet wat en waarom, kan er onze reeks artikels nog eens op nalezen.
Ook Alix Graftiaux stond (vorige week) op de hoogste top van West-Europa, al was het dan en passant: deze 15-jarige Waalse die zich ook in het sportklimmen laat opmerken, traverseerde het massief vanaf de Domes du Miage, over de niet te onderschatten Aiguille du Bionassay, via de Mont-Blanc, Mont Maudit en Mont-Blanc du Tacul tot aan de Aiguille du Midi. Een mooie prestatie die zeker het vermelden waard is!


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm