Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
LUAK in Peru

LUAK in Peru

De LUAK-ers konden ondanks een zeer slecht seizoen in de Cordillera Blanca toch enkele mooie toppen meepikken in de afgelopen juli-maand. Zo daalden snowboaders Tim Decort, Kurt Piot en Lander Sannen de Pisco (5720 m) en Ishinca (5530m) af. In de Quebrada Santa Cruz beklommen Tim Decort en David Stroobants de Alpamayo (5940m) via de Frans-Baskische route in de alomgekende zuidwand. De volgende dag konden Kurt Wera en Jo Wijnant de Quitaraju (6036m) toppen via de noordwand. Tenslotte lukte het Tim nog Tocclaraju (6100m) te beklimmen via de normaalroute. Ook de enige vrouwelijke deelneemster, Sofie Neyens beklom twee 5000'ers.
Na het klimmen, hielden ze er ook een eigen expeditie-webstek op na.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm