Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Maximilien Drion in het goud op de Pierra Menta

Maximilien Drion in het goud op de Pierra Menta

We hebben de 24 Uren van Le mans voor de wagens, de Iron Man van Hawaii voor de triatleten en de Pierra Menta voor de tourskiërs. Vorig weekend mocht de Belg Maximilien Drion de hoogste trede van het podium bestijgen bij de beloften. Hij zegt: “De Pierra Menta is een mythische wedstrijd in het toerskiën, eerst en vooral omdat het zo’n moeilijk parcours is maar ook omwille van de sfeer die er rond hangt.”
Dit jaar had het evenement plaats in Arêches in Savoie. De deelnemers kregen een parcours van tien kilometer in de bergen voorgeschoteld, verdeeld over vier dagen. Voor de jongste categorie was dat een afstand van 2400 meter die in twee dagen afgelegd moest worden. Samen met Pierre Mettan, lid van het Zwitsers team, heeft Maximilien alles gegeven om uiteindelijk 38 seconden voorsprong te halen op het Italiaanse duo Andra Prandi en Nicolo Canclini.
Zijn succes volgt een andere goede prestatie op, namelijk een derde plek op het Europees Kampioenschap Toerskiën enkele weken geleden. Maximilien en zijn entourage zijn uiterst tevreden met de prestaties. Zelfs de speaker heeft een woordje gezegd over de opkomende landen in de discipline. Laten we hopen dat de trend zich verderzet bij andere jongeren.

De blog van Maximilien Drion
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


3/12/2016
Awesome, Triathlons will keep you fit for sure! Follow me on Soul id at https://soulid.me/id/Climbing ... Really looking forward to diving more into this site.

19/09/2019
Its nice getting such infos on climbing and adventures on valleys and hills tops.


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm