Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Mooi debuut in Pierra Menta voor Anouk Doore

Mooi debuut in Pierra Menta voor Anouk Doore

Ski alpinisme is een relatief jonge sport in volle ontwikkeling. Het aantal Belgische deelnemers is voorlopig nog steeds zeer beperkt. Vorig weekend nam Anouk Doore deel aan de gerenommeerde vierdaagse wedstrijd Pierra Menta. Deze meerdaagse race is één van de vijf internationale ski mountaineering wedstrijden die deel uitmaakt van La Grande Course, een criterium grootste en zwaarste internationale ski mountaineering wedstrijden. Zo ook de races met klinkende namen zoals de Patrouille des Glaciers (Verbier) en de Mezzalama (Cervinia).

Afgelopen weekend was het dus Pierra Menta dat zich afspeelde tegen het mooie decors van le Beaufortain en dat onder tourskiërs gekend en geliefd is. Tijdens de Pierra Menta krijgen de teams, bestaande uit telkens 2 atleten, 4 loodzware etappes voorgeschoteld. Goed voor een totaal van 10.000 positieve hoogtemeters.
De koninginne-etappe krijgen de atleten op de derde dag. Dan moesten ze de Grand Mont tot 3 keer  toe bedwingen, gesteund door de vele supporters die elk jaar met ski's of sneeuwraketten naar boven zijn geklommen.

Anouk vormde samen met de Oostenrijkse Martina Senn een team voor deze loodzware wedstrijd. Het Belgisch-Oostenrijks team eindigde in het algemeen klassement op de 11e plaats, hetgeen een mooi resultaat is voor een debuut in deze wedstrijd.

De site van La Grande Course
Resultaten op de site van Pierra Menta
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm