Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Mount Coach op volle toeren

Mount Coach op volle toeren

De alpiene vormingsschool Mount Coach draait op volle toeren. De stages die Mount Coach organiseert, stellen elk jaar een tiental jongelingen in staat om het hooggebergte te leren kennen onder het toeziende oog van ervaren berggeiten.

In 2010 staat er naast een expeditie naar Tadzjikistan ook eentje naar Alaska op het menu die over enkele dagen vertrekt. Sam Van Brempt en Joris Van Reeth trekken naar het hoge noorden om er de Mont McKinley (ook bekend onder de naam Denali) via de Cassin Ridge te bedwingen.
De route werd in 1961 geopend door Riccardo Cassin en wordt algemeen beschouwd als de meest technische route op de berg. Amper 5% van de 700 klimmers die het hoogste punt van het Noord Amerikaanse continent willen bereiken, kiezen voor deze route. Het zal dus een hele opdracht worden voor Sam en Joris. We'll keep you posted!

De stie van de Mount Coach expeditie naar Alaska
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm