Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Overlijden Chloé Graftiaux in de Alpen

Overlijden Chloé Graftiaux in de Alpen

We werden net op de hoogte gesteld van het tragische overlijden van Chloé Graftiaux in de Alpen waar ze ten val kwam bij de afdaling van de Aiguille de Peuterey. We zijn met heel ons hart bij haar familie die ons nauw aan het hart ligt en die we ten volle onze steun willen betuigen.

We laten jullie nu de email lezen die we kort na de tragische val toegestuurd kregen.

Beste vrienden,

Anne François vernam van de PGHM van Courmayeur en van Nicolas, haar klimpartner, dat Chloé gisteren ten val is gekomen bij de afdaling van de top van de zuidwand van de aiguille noire de Peuterey (de Italiaanse kant van de Mont Blanc). Het was mooi weer en ze hadden goed gegeten op de top.
Bij het afdalen werd ze meegesleurd door een stuk rots, en maakte een verschrikkelijke val van 600 meter. Op deze plaats in de wand is het de normale gang van zaken dat je niet langer in touwgroep klimt.
Ik ben bij haar in Chambéry en wanneer Alix van het Zuiden terugkeert, vertrekken we naar Courmayeur deze namiddag. We denken aan een vrolijke uitvaartplechtigheid ondanks het gemis, in Frankrijk (Chamonix of Aussois) ... We hopen dat beslist te hebben tegen deze zondagavond. Bedankt om deze informatie beschikbaar te stellen voor al onze vrienden. Bedankt voor al de steun, we zullen het kunnen gebruiken .. Aarzel niet om ons te contacteren als jullie dat zouden willen.

Joël Graftiaux

Haar website om uw steun te willen betuigen.
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


22/08/2010
Mijn medeleven aan de ganse familie! Een groot verlies voor de klimsport, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak!

RIP

23/08/2010
J'ai créé un groupe d'hommage à la mémoire de Chloé sur Facebook via le lien ci-dessous:
http://www.facebook.com/group.php?gid=147355608627977&v=app_2392950137#!/group.php?gid=147355608627977

RIP CHLOE


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm