Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer op de Fitz Roy langs de Franco-Argentine

Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer op de Fitz Roy langs de Franco-Argentine

Omgaan met de weersverwachtingen is in Patagonië niet evident. Als de goede weerscondities dan een volle week aanhouden moet er maximaal van profiteren. Dat is exact wat Sam Van Brempt en Tim de Dobbeleer hebben gedaan. Je kon hen terugvinden op de top van de Fitz Roy enkele dagen na hun beklimming van de Cerro Torre.
Het gebeurt slechts zelden dat je twee zo'n mythische toppen in één seizoen op je palmares kan plaatsen. Een mooie prestatie van dit Mount Coach duo. Het kostte hun 17 uur na hun vertrek uit het basiskamp Paso Superior om de top te bereiken. Daarvoor klommen ze via de Franco-Argentine, 650m (TD), een mooie mix van wat Patagonië te bieden heeft: een aanloop door de sneeuw, rots, ijs, meer rots en sneeuw om mee af te ronden.

Lees hun relaas op de blog van Mount Coach
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm