Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

Stef Maginelle op de top van de Gasherbrum I zonder zuurstof

He did it. Acht dagen na het beklimmen van de Gasherbrum II (samen met Guido Riemenschneider), heeft Stef Maginelle nu ook de top van de Gasherbrum I bereikt. Hij heeft deze op tien na hoogste berg ter wereld (8068 meter) bedwongen zonder extra zuurstof. Buitengewoon is de prestatie wel.
De man uit Kampenhout is hiermee de eerste Belg die twee achtduizenders afwerkt tijdens eenzelfde expeditie. Momenteel is hij de enige klimmer binnen het project The Belgian Gasherbrum Expedition 2013 die zijn doelen bereikt heeft. Zijn partner Guido Riemenschneider is gisteren moeten terugkeren wegens te hevige wind. Ook Sofie Lenaerts heeft om dezelfde reden rechtsomkeert moeten maken.

Website van de Belgische Gasherbrumexpeditie 2013
Facebookpagina van de Belgische Gasherbrumexpeditie 2013
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm