Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Twee Belgen op weg naar de Manaslu

Twee Belgen op weg naar de Manaslu

Het seizoen is in de Himalaya nog lang niet afgelopen. Twee Belgen, Guido Riemenscheinder en Jean-Luc Fohal, vertrokken eind augustus naar Nepal om er de 8163 meter van de Manaslu, de 8e hoogste top van de wereld, te betrachten. De tweede alpinisten zullen elk hun eigen kansen wagen vermits ze van verschillende expedities deel uitmaken. 
Voor Jean-Luc Fohal gaat het niet om een doop. Met reeds de Gasherbum I (2004) en II (2001) achter zijn naam probeert hij opnieuw deze beklimming, na een afgebroken poging in 2009. Als ook maar één van beide slaagt in zijn opzet dan kunnen we spreken van een eerste Belgische beklimming van deze mastodont.
We proberen u zeker op de hoogte te houden van de pogingen. Succes aan beide!

De site van Jean-Luc Fohal
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm