Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Update lijst Belgische 8000-ders

Update lijst Belgische 8000-ders

Wim Smets keerde zaterdag terug van Pakistan met een score van 1 op 2. Dankzij het overwinnen van de Broad Peak afgelopen week, mag hij zijn derde 8000-der op zijn palmares schrijven. Hij komt zo op gelijke hoogte met Jan Vanhees en kompaan Lut Vivijs. Met 4 beklimmingen op hun actief echter, blijven Ingrid Baeyens en Dawa Steven Sherpa het Belgische hoogtegebergteklassement aanvoeren.
Het was ondertussen al meer dan drie jaar geleden dat een Belg een 8000-der overwon. Wim Devolder maakte van de gelegenheid gebruik om zijn overzicht up te daten. Momenteel zit hij op een overzicht met 63 beklimmingen van de 10 van de 14 toppen. Cela faisait plus de trois ans qu'aucun Belge n'avait atteint le sommet d'un 8000. Wim Devolder en a profité pour mettre son tableau à jour. On y décompte 63 ascensions de 10 des 14 sommets.
In september echter, trekken twee andere alpinisten naar de Manaslu, een 8000-der die nog geen Belg beklommen heeft.

De lijst van Belgische beklimmingen van 8000-ders
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm