Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Wim Smets, een held?

Wim Smets, een held?

Het Laatste Nieuws berichte gisteren dat Wim Smets een van zijn partners het leven redde tijdens de afdaling van de Broad Peak. Een heldendaad volgens de krant. En misschien is dat wel waar, als je weet hoe moeilijk de afdaling wel niet was.

Alles begint om 11u wanneer Wim en de twee resterende leden van zijn team de top bereiken. Tijd om even uit te blazen hebben ze niet, want, gezien het late uur, is meteen afdalen de boodschap. Om 20h is de nacht reeds gevallen. Wim en André bevinden zich op 7600 meter wanneer André uitglijdt op een ijsplek met een pijnlijk been en geraakte kuitspier tot gevolg. André wil dat Wim gewoon verdergaat, maar Wim weigert en neemt hem op sleeptouw, de rugzak van André nu samen met de zijne op de rug. Na lang zoeken raken ze uiteindelijk beiden veilig in Camp 3, 30 uur na hun vertrek.

Lees het volledige artikel op de site van Wim Smets
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


2/08/2011
Wim heeft ondertussen beslist een einde te maken aan zijn expeditie. Back in België zaterdag of zondag.
Wim a décidé entre-temps de mettre un terme à son expédition. Il devrait être de retour en Belgique samedi ou dimanche.

http://www.eerstebelgopk2.be/?p=1757&lang=en

Hube


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm