Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Alpinisme
>
Nieuws 
Wim Smets op jacht naar de Manaslu

Wim Smets op jacht naar de Manaslu

En het avontuur is weer gestart voor Wim Smets. Deze maandag landde hij in Nepal voor een expeditie van een goede maand met als hoofddoel de 8163 meter van de Manaslu. Als hij slaagt dan zal de Antwerpenaar van 43 jaar het Belgisch record (4 8000'ers) van Ingrid Bayens evenaren. Wim beschikt over een stevige achtergrond. Naast de 7 summits uitdaging wist hij ook reeds drie achtduizenders op zijn naam te schrijven : de Cho Oyu in oktober 2006, Everest in mei 2007 en Broad Peak in juli vorig jaar.
Wim Smets vertrekt nooit zonder een degelijke, intensieve trainingsvoorbereiding en nooit zonder communicatiemiddelen. Je kan zijn expeditie dan ook volgen op zijn website. Een dashboard geeft je zelfs zijn huidige positie up to date weer. We wensen hem veel succes.

De site van Wim Smets
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


6/10/2012
Op bergen wordt niet gejaagd, Belclimb heeft duidelijk weinig ervaring met het alpiene hooggebergte.


Gerelateerde inhoud 
nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm