Denk aan het milieu. Denk na voor je print!Denk aan het milieu. Denk na voor je print!

22-4-2012

Alpiene ervaring opdoen: 10 beklimmingen in Wallis

Een publicatie van uitgeverij Kongor

BCN

Het boek ‘Alpiene ervaring opdoen: 10 beklimmingen Wallis’ omschrijft 10 normaalroutes op drie- en vierduizenders in de Walliser Alpen. Die vaak op het verlanglijstje van de beginnend bergbeklimmer staan.
De auteurs, Koen Hauchecorne, Bart Overlaet en Helmuth van Pottelbergh hebben gemerkt dat er bij veel van deze mensen behoefte is aan een ander type alpiene literatuur die net iets meer ondersteuning biedt dan de klassieke alpengidsjes.

Het volgen van een stage bergbeklimmen heeft als doel de klimmer datgene te leren wat hij of zij nodig heeft om zelfstandig op pad te gaan. Bij het plannen van die eerste zelfstandige beklimmingen dienen er echter vele en verschillende keuzes gemaakt te worden. Een marsplan, informatie over specifieke gevaren en andere tips zijn dan erg nuttig: allemaal zaken die men niet onmiddellijk in de klassieke gidsjes terugvindt.

Dit compacte boek biedt welkome ondersteuning door routespecifieke aandachtspunten te beschrijven. Ook wijzigingen in het routeverloop als gevolg van de klimaatverandering komen aan bod. Per route vind je eveneens een volledig gedetailleerd marsplan.
Het boek is dus een onontbeerlijke informatiebron voor wie na het volgen van alpiene cursussen stap voor stap en op veilige wijze zijn of haar alpiene carrière in het prachtige Wallis wil starten.
Ook voor gevorderde en ervaren alpinisten is het een inspiratiebron om nieuwe beklimmingen te ontdekken.

Het boek is online te koop via de Kongor website voor de prijs van 19 Euro. Het is eveneens verkrijgbaar in verschillende bergsportzaken (een lijst van deze zaken is te vinden op de website).

Kongor

Alpiene ervaring opdoen: 10 beklimmingen Wallis’ is een eerste uitgave van Kongor. Kongor is een uitgeverij die veelgevraagde gespecialiseerde boeken, gidsen of andere publicaties uitbrengt, die gepassioneerde klimmers en bergsporters kan helpen om hun sport beter te beoefenen. Meer info vind je op www.kongor.be.

Heb je een goed idee voor een bergsportpublicatie? Wens je je expertise te delen via een interessant boek? Heb je een vlotte pen en denk je er al lang aan om iets te publiceren rond bergsport? Kongor is steeds op zoek naar originele, kwaliteitsvolle inbreng. Laat hen iets weten via [email protected].

Details

Titel: Alpiene Ervaring Opdoen: 10 beklimmingen Wallis
Auteurs: Koen Hauchecorne, Bart Overlaet en Helmuth Van Pottelbergh
Aantal pagina's: 79
Formaat: A5, kleur (boek)
Prijs: 19 Euro