Competitie
>
Artikels 
Even stilstaan om binnenkort beter vooruit te gaan

Even stilstaan om binnenkort beter vooruit te gaan

Even stilstaan om binnenkort beter vooruit te gaan

26 april 2020, 

“Het leven dient om te klimmen, niet om te dalen”, zei ooit de dichter Emile Verhaeren. De klim- en bergliefhebbers zullen het hier ongetwijfeld mee eens zijn. Spijtig genoeg zijn de klimzalen momenteel allemaal dicht, en zich verplaatsen naar de bergen is ook geen optie, omwille van de corona-maatregelen die nog voor een tijdje van toepassing zijn. Maar goed, hou je hoofd helder en wees gerust: de lockdown zal niet eeuwig duren, en binnenkort ga je je favoriete activiteiten opnieuw in alle vrijheid kunnen uitoefenen, indoor of in de buitenlucht. Hou dan je sportkledij en je klimschoenen bij de hand!

Gewijzigde programma’s tot en met juni, terug naar normaal vanaf juli


De CoViD-19 epidemie wordt wereldwijd vastgesteld, en treft alle sectoren: de economie, het culturele leven en de sportwereld. De klimwedstrijden zijn geen uitzondering. Alle evenementen tot en met juni werden tot een later datum uitgesteld, zoals blijkt uit de agenda van de internationale klimfederatie IFSC. In juli staan de World Cup evenementen van Villars (Zwitserland), Chamonix, en Briançon (Frankrijk) nog wel op het programma, net als de wedstrijden van Ljubljana (Slovenië) in september en Xiamen (China) in oktober. Mis je onder normale omstandigheden geen enkel klim- en sportwedstrijd op TV? De Eurosport tv-gids geeft je een mooi overzicht van de evenementen wereldwijd. Hopelijk vind je via deze weg hetgene waarnaar je op zoek bent? Zo niet is het misschien dé gelegenheid om nieuwe leuke disciplines te leren kennen: al zappend, van het ene sportprogramma naar het andere, van ’s morgens tot ‘s avonds. Sportpassie kent geen grenzen!


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

RegistrerenGerelateerde inhoud 
artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm