Competitie
>
Artikels 
Het Belgian Youth Climbing Team anno 2012 - deel twee

Het Belgian Youth Climbing Team anno 2012 - deel twee

De gekende namen

10 juni 2012, 

Vorige maand stelden we reeds de 8 nieuwe namen voor het Belgian Youth Climbing Team 2012 voor. Naast deze nieuwe krachten zijn er ook een hele resem gekende namen en vaste waarden die ook in 2012 het beste van zichzelf zullen geven.

In het verleden reeds deel van het team

Cedric Binst (Youth A / Klimax) – In 2010 proefde Cedric voor het eerst van de internationale wedstrijden. Nu een dik jaar verder en getrainder gaat hij de uitdaging wederom aan. Met een 2e, 3e en 4e plaats op nationaal vlak, zijn beste resultaten ooit, toont Cedric duidelijk zijn progressie. Overigens, qua boulder domineert hij voorlopig de Youth A. Nog sterker geworden en met een pak ervaring op zak kan het wel eens interessant worden voor Cedric dit jaar.

Verleden jaar nog internationaal actief

Antoine Matheys (Youth B / L’Escale) – In zijn tweede jaar als B kan Antoine al een vaste waarde beschouwd worden. In 2010 nog 12e op het Youth Color Climbing Festival heeft ook hij reeds een lang internationaal palmares opgebouwd. In een tweede jaar kan er steeds vanalles gebeuren en de motivatie om ervoor te gaan ontbreekt Antoine zeker niet.

Emilie Guerit (Junior / Entre Ciel et Terre) – De stijgende lijn die Emilie verleden jaar liet optekenen wordt dit jaar doorgetrokken. Drie jaar wedstrijdervaring waarvan het laatste ook op internationaal niveau zetten Emilie in de startblokken voor dit seizoen.

Ignace Debreyne (Junior / Klimax) – Moest er een prijs voor toewijding en motivatie bestaan dan is Ignace de absolute favoriet om deze in de wacht te slepen. 2012 is het vijfde jaar op rij dat Ignace van de partij is in het Belgisch team. Doorheen de jaren verzamelde hij al een 11e en een 12e plaats als beste resultaten. Hiermee klopt hij aan bij de finalisten en we zijn er van overtuigd dat dit jaar, als eerstejaars junior, de motivatie eens zo groot zal zijn. De tegenstand in de categorie valt natuurlijk niet te onderschatten...

Julie Elseviers (Youth A / Klimclub Hungaria vzw) – Na verleden jaar geproefd te hebben van het international circuit zet Julie ook dit jaar door. Een gezonde mix van trainingslust, levensvreugde en een goede klimmersmentaliteit houden Julie op koers om gaandeweg de nodige ervaring op te doen. En hoewel ze graag aan wedstrijden meedoet heeft ze toch zeker ook nood aan een goede portie rots op een jaar.

Nicolas Vancayzeele (Youth A / ClimbCool)  - Twee 7c’s à vue in de Gorges du Tarn volstaan om te bewijzen dat Nicolas Vancayzeele niet mag vergeten worden op de international wedstrijden. A vue staat hij zijn mannetje en die redpoint 8a wil ook zeker wat zeggen. Twee verdienstelijke jaren internationaal staan garant voor een nodige portie ervaring. Alles lijkt dan ook in gereedheid om de vruchten van intensieve trainingsuren te plukken.

Simon Lorenzi (Youth B / Top Rock Liège) – Met reeds twee rots-8a’s achter zijn naam en een ongekende originalteit in het oplossen van lengtepassen bewijst Simon klaar te zijn voor het grote werk. In zijn eerste internationaal jaar wist hij bij momenten het publiek te verstommen en ook dit jaar zal hij weer het onderste uit de kan trachten te halen. Een jaar sterker, een jaar meer ervaren en een jaar groter...

De speerpunten van het team

Chloé Caulier (Youth A / Stone Age) – Met fans tot in de Verendigde Staten van Amerika – waar een eigen website al kan toe leiden – maar zeer zeker ook binnen deze landsgrenzen heeft Chloé gekregen waar ze recht op heeft. Een mentaliteit van een geraffineerde vechtersbaas brengt haar tot, in België althans, ongekende hoogtes in twee verschillende disciplines. In boulder knalt ze de verzamelde tegenstand – niet enkel van het eigen geslacht – bij wijze van spreken omver en in lead zit ze Europees kampioene Anak Verhoeven bij momenten zo sterk op de hielen dat we kunnen beginnen dromen van een, uiteraard zeer vriendschappelijke, internationale clash voor de mooiste plaatsen. Aan veelzijdigheid geen gebrek...

Sebastien Berthe (Junior / L’Escale) – Hoewel een onnozele grappenmaker hem ongevraagd een “9a en 8c+ in tweede poging”-palmares bezorgde bleek uit de vele reacties dat velen al overtuigd zijn dat hij capabel is om dergelijke prestaties neer te zetten. De 8c die hij wel degelijk knalde in Siurana bewees dat hij in staat is om studies en topsport te combineren. Op het laatste BK Senior op 5 mei in Entre Ciel et Terre kwam hij als 6e uit de bus en ook internationaal zal Sebastién spektakel van de bovenste plank kunnen vertonen, zelfs tot in Singapore.

Anak Verhoeven (Youth A / Klimax) – Anak hoeven we niet al te veel voor te stellen. Na twee topjaren in de B-categorie maakt ze dit jaar de overstap naar de A’s en naar het seniorencircuit. Het quasi foutloze parcours van 2011, met de eindoverwinning Europees als kers op de taart, evenaren zal een zeer moeilijk haalbare uitdaging zijn. Zich ten volle geven doet ze sowieso. En dat ze rekent op een voltallig opgedaagd thuispubliek tijdens de wereldbeker in Puurs op 21 en 22 september daar mag je van uitgaan. Het zijn de eerste stappen op een ander niveau maar onze steun heeft ze!

Loic Timmermans (Youth A / Stone Age) – Als we Anak niet meer al te uitgebreid voorstellen, dan Loic al zeker niet. Sinds 2009 slaagde Loic er in slechts 2 internationale finales van uit de tribunes te moeten meemaken en met Europees goud en wereldzilver rond de nek kan je er al van op aan een reputatie van geduchte tegenstander opgebouwd te hebben. Voor hem, en voor alle anderen van het team, duimen we ten volle!!!

Deze 19 jeugdige klimmers kiezen ervoor om zich dit jaar ten volle te geven voor het internationaal leadklimmen. Sommigen zullen dit nog aanvullen met de boulderwedstrijden, anderen zullen ook op seniorniveau eens gaan voelen wat het internationaal niveau is. We zijn uitermate benieuwd hoe dit jaar zal verlopen en we houden jullie zeker op de hoogte van de prestaties van het team.

Tijl


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm