Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven begint triomfantelijk aan het internationale seizoen in Imst

Anak Verhoeven begint triomfantelijk aan het internationale seizoen in Imst

De timing kan niet slechter. Midden in de examens gaan de eerste wedstrijden voor de jeugd van start. Aan de kop van de Belgische delegatie vinden we Anak Verhoeven. In het totaal zijn er 16 klimmers uit ons land naar Imst getrokken voor de eerste manche van de Europese Beker Lead voor de Beloften.
Voor de kersverse Belgisch Kampioeneis het een eerste test op internationaal niveau. Ze komt erg sterk uit de bus en klimt haar drie opgelegde routes uit. Haar bezoek aan Oostenrijk is, zacht uitgedrukt, triomfantelijk.
Niet minder dan vijf van onze Belgen behalen de finale. Onder hen vinden we Merlin Matheys en Harold Peeters. Ook voor hen is het de eerste Europese Beker. Ze eindigen respectievelijk 8ste en 10de in categorie B. Dat belooft. Ook sterk is de prestatie van Nicolas Collin in de categorie A. Hij behaalt een zesde plaats. Bij de dames wordt Celine Cuypers zevende, dichtbij gevolgd door Héloïse Doumont (tiende).
Afspraak binnen twee weken voor het vervolg in Edinburgh.

Resultaten van de European Youth Cup in Imst
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


5/06/2014


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm