Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Anak Verhoeven tevreden met een 3e plaats in Briançon

Anak Verhoeven tevreden met een 3e plaats in Briançon

Anak Verhoeven zet haar seizoen bij de seniors goed in. Na haar 4e plaats in Chamonix pakt ze afgelopen weekend brons op de Wereldbeker lead in Briançon. Ze worstelt om een eerste overwinning te halen maar maakt zich daar niet druk om. "Een 3de plaats is fantastisch, want er zijn steeds meer sterke klimsters die de finale en het podium van de wereldbekers kunnen halen." Bovenaan dat lijstje van kanshebbers staat de Koreaanse Ja-In Kim de huidige titelhoudster. Na een gemiste start in Chamonix haalt die in Briançon haar eerste overwinning van het seizoen binnen.
De details maken hier echt het verschil. Anak bevestigt dat ze tussen de wedstrijden door hard traint. Maar af en toe maakt ze tijd voor een pauze. "Wanneer ik voel dat mijn lichaam een extra rustdag nodig heeft, hou ik daar rekening mee. Het is belangrijk om goed uitgerust aan een volgende wedstrijd te beginnen. Fysiek in vorm zijn is sowieso van belang, maar het mentale aspect van wedstrijden is minstens zo belangrijk. Volgens mij werkt het een ook het ander in de hand. Wanneer je weet dat je lichaam de wedstrijdroutes aankan, zal je je mentaal ook beter voelen." Anak staat mentaal sterk en is klaar om de strijd in de volgende wedstrijden aan te gaan.
Tijdens deze manche van de Wereldbeker verdient ook een andere Belgische atleet zijn sporen. Loïc Timmermans sleept een mooie 10e plaats in de wacht. Zo haalt hij op zijn 20e zijn mooiste resultaat in de officiële internationale competitie sinds zijn start bij de seniors. De Franse Gautier Supper speelt een succesvolle thuismatch.

Resultaten van de Wereldbeker Lead van Briançon

Foto © FFME
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm