Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Chloé Caulier vierde op het Climbing Works International Festival

Chloé Caulier vierde op het Climbing Works International Festival

De keuzes van Chloé Caulier lijken hun vruchten af te werpen. Ze besliste om zich in 2014 volledig toe te spitsen op het boulderen, en dat heeft zo zijn resultaten opgeleverd. Onlangs nog topte ze Coup de force, een 7C+ in Fontainebleau. Het verschil tussen rots en plastiek mag dan immens zijn, toch slaagt ze erin om in beiden te presteren.
Het bewijs daarvoor leverde ze vorige week zaterdag. Chloé worstelde zich tussen de beste klimmers ter wereld tijdens de eerste officiële IFSC-wedstrijd van het jaar, het Climbing Works International Festival in Sheffield. Ze vertelt: "Deze open wedstrijd is een uitstekende voorbereiding op het internationale boulderseizoen: de beste routebouwers en de beste klimmers komen er samen." Chloé klimt drie van de vier kwalificatieboulders à vue en komt zo met een vijfde plaats in de finale terecht. Ondanks wat gebrek aan ervaring heeft ze alles gegeven tijdens die eindstrijd. Ze topt de eerste boulder van de tweede poging en valt aan de eindgreep van de derde boulder. Uiteindelijk wordt ze vierde. Chloé viert: "Het CWIF 2014 is de mooiste wedstrijdervaring tot nu toe, met een ongehoopt resultaat. Ik besef het nog niet zo goed!"
De specialisatie in boulder loont dus. Door haar trainingen goed op te delen, kan ze op relatief korte tijd supersterk worden. Met bewijs. Ook de Britse Shauna Coxsey en de Fransman Thomas Caleyron volgen strikte trainingsschema’s. Zij zijn de eindoverwinnaars van de wedstrijd.

Resultaten van het Climbing Works International Festival
Indrukken op de blog van Chloé Caulier
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm