Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
De nieuwe generatie schittert in de European Youth Cup in Dornbirn

De nieuwe generatie schittert in de European Youth Cup in Dornbirn

Twee medailles in twee verschillende categorieën op de European Youth Cup, wie zou dat hebben gedacht? Toch hoeft dit resultaat niet helemaal te verbazen. Trouwe fans van de beloftencompetitie zullen zich immers de schitterende resultaten herinneren van Anak Verhoeven en Loic Timmermans van de afgelopen jaren. Nu Anak zich focust op de seniorencompetitie en Loïc zich recent heeft teruggetrokken uit de beloftencompetitie, waren de verwachtingen toch hoog gespannen voor de eerste verplaatsing van het Belgische team afgelopen weekend. Wie zou zich kunnen opwerpen als de opvolger van deze twee zwaargewichten, die zo vaak de weg vonden naar de medailles? 
Op basis van de tweedaagse uitstap in Oostenrijk luidt het antwoord zonder twijfel Héloïse Doumont (Meisjes A) en Harold Peeters (Jongens B). Na een opmerkelijk parcours, eindigden ze beiden op de tweede plaats in hun respectievelijke categorieën.   
De supporters zouden van minder euforisch kunnen worden. Maar Harold Peeters zelf blijft er nuchter bij: “De resultaten van deze eerste manche van de Europacup zijn ver boven mijn verwachtingen. Natuurlijk mocht men van mij beter verwachten dan vorig jaar, toen ik eerder mikte op de kwalificaties om in de finale te geraken, maar om meteen te gaan voor het podium, dat leek me toch wat te ambitieus.” Op 15-jarige leeftijd heeft Harold, die opgeleid werd in Entre Ciel et Terre en lid is van de Climb Cool club, al heel wat ervaring: “Mijn vorige competities hebben mij zeker geholpen om tot dit resultaat te komen. Vooral de ervaring die ik daar heb opgedaan en het leren omgaan met stress in een internationale competitie, hebben mij geholpen.” 
Om de rust te bewaren, kunnen de atleten ook rekenen op Muriel Sarkany. De veelvuldig bekroonde klimster begeleidt hen namelijk op een aantal van hun verplaatsingen: “De Club Alpin Belge heeft mij dit jaar een voorstel gedaan om het boulderteam te coachen alsook enkele manches van het Europese circuit Lead bij te wonen, waarop ik ben ingegaan. Als coach is het onze taak om ervoor te zorgen dat de atleten zich in zo goed mogelijke omstandigheden bevinden, zodat ze het beste van zichzelf kunnen geven in de competitie. Dat betekent dat we de verplaatsingen, de logistiek en de organisatie ter plekke voor onze rekening nemen. Tijdens de kwalificaties in flash formaat gebeurt het ook wel eens dat ik hen help om het juiste spoor te vinden. Vaak vragen ze mij ook om een boulder of een parcours uit te denken om hun opwarming te voltooien. En natuurlijk staan we altijd klaar als er bijvoorbeeld iets niet loopt zoals ze verwacht hadden.” Die ondersteuning vinden vele jongeren, zoals Harold, “erg welkom”.
Tot slot vermelden we nog de finaleplaatsen van Simon Lorenzi (11de Jongens Junioren) en Nicolas Collin (8ste Jongens A).
De volgende wedstrijden vinden plaats in Imst (eind mei), Edinburgh (midden juni) en Mitterdorf (begin augustus). We volgen het verder voor u op!

Resultaten van de Belgische delegatie op de European Youth Cup Lead van Dornbirn

Foto's: Muriel Sarkany
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm