Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Loïc Timmermans pakt zilver op het WK voor jeugd in Nouméa

Loïc Timmermans pakt zilver op het WK voor jeugd in Nouméa

Loic Timmermans sluit zijn carrière bij de beloften in schoonheid af. Als kleine jongen wist hij al podiumplaatsen te veroveren en nu sleept hij zijn laatste medaille bij de jeugd in de wacht. Op het WK, dat dit jaar in Nouméa plaatsvond, eindigt de Belg met zilver bij de junioren. Een verrassend resultaat! Na twee minder sterke jaren (13e in Singapore in 2012 en 9e in Central Saanich in 2013) klimt Loïc opnieuw naar het podium. En hoe! Loic is slechts twee grepen van een gouden medaille verwijderd. In 2010 haalde hij in Edinburgh een zilveren medaille binnen. Daarna stond hij nooit meer zo hoog geplaatst. Tijdens zijn zes jaar bij de beloften is hij er niet in geslaagd om op een WK een gouden medaille te behalen. Maar Loic Timmermans sluit de periode af als een gelukkig man.
Ook Anak Verhoeven maakt voor de wedstrijd absoluut kans op een eerste plaats. Toch zullen we tot 2015 - ook haar laatste jaar bij de junioren - geduld moeten oefenen om haar eventueel op het hoogste trapje van het podium te zien. In Nieuw-Caledonië was ze er immers niet bij.
De nieuwe lichting belooft alvast hoge toppen te scheren. De Belgische verrassing op dit WK komt uit de categorie meisjes B. Héloïse Doumont staat na de halve finale aan de leiding en eindigt in de finale op een mooie zesde plaats. Het is niet de eerste keer dat de jonge Luikse van zich laat horen en het zal beslist niet de laatste zijn!
Ook de andere moedige klimmers die onze Belgische driekleur verdedigen, boeken mooie resultaten: Harold Peeters (16e in jongens B), Nicolas Collin (11e in jongens A) en Celine Cuypers (23e in meisjes A).
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


13/12/2016
Wow! So many young talented climbers coming out. Should check out Soul id and post this to Soul id: https://soulid.me/id/Climbing


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm