Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Mathilde Brumagne in de finale in Imst

Mathilde Brumagne in de finale in Imst

De maand augustus is al ver gevorderd maar het internationale wedstrijdcircuit is nog maar nauwelijks een maand ver. Na twee manches op Franse bodem trok de Wereldbekercaravaan naar Imst voor de derde van negen manches op de kalender in 2012.

Aan Belgische zijde konden we in Oostenrijk de huidige Belgische kampioenen Loïc Timmermans en Mathilde Brumagne aan het werk zien. Op haar eerste internationale wedstrijd van het jaar speelde de Brusselse met de chrono. In de eerste route naar beneden gehaald buiten tijd moest ze zich ten volle geven in de tweede route om haar ticket voor de halve finales te halen. In de halve finale was het een toffe, continue route wist Mathilde te vertellen. Maar ook hier werd ik gestopt door de tijd. Gelukkig bleek het voldoende te zijn... In de finale ging het om een route die eerder meer op weerstand speelde en daar bleek ik nog iets tekort te komen. Ik begon in feite nog maar pas terug te trainen na een maand in Rodellar geklommen te hebben. (...) Uiteindelijk werd de wedstrijd gespeeld op twee grepen van waar ik uit de route viel.
Mathilde eindigt 8e in een wedstrijd waar de chrono wel vaker scherprechter was, zo ook voor Loïc Timmermans die eveneens in zijn eerste route buiten tijd klom. Dit hypothekeerde zijn kansen om in de halve finales te geraken. Hij eindigt 32e.

Vooraan in de resultaten zien we de eerste overwinning ooit voor de Japanse Momoka Oda en de terugkeer van onze Noorderbuur Jorg Verhoeven.

Mathilde vroeg zich overigens af of er niet een wijziging in de regels aangebracht moet worden. Indien, zoals in Imst of in Puurs, de routes meer dan 50 bewegingen tellen, moet men dan, met een klimtijd van slechts 8 minuten, niet eerder spreken van speedklimmen dan van lead?

Resultaten van de Wereldbeker in Imst 2012




Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


14/08/2012
Cela fait maintenant plus d'une dizaine de Coupe du Monde où il y a des faits illogiques entre règles et ouverture. Ce qui est surprenant, c'est que ce sont les même erreurs qui sont faites et refaites lors de ces compétitions : voies beaucoup trop longues par rapport au temps règlementaire (pénalisant les grimpeurs lents) ou voies de finales trop faciles entrainant trop de top (alors que l'équipe d'ouverture à l'occasion de voir le niveau des concurrentes et d'anticiper cela sur base des résultats des qualifications ou des demi-finales). Les voies trop faciles obligent les grimpeurs à grimper plus vite vu les nouvelles règles de vitesse qui sont critiquées par la plupart des athlètes.

Ce qui est encore plus surprenant, c'est que ces ouvreurs ne reçoivent aucune remarque ou blâme de la part de l'IFSC, continuent d'ouvrir sur les compétitions les plus importantes de notre sport.

Et ceci malgré le fait que l'IFSC organisent de plus en plus de formations d'ouvreur internationaux incluant de plus en plus de participant qui n'ont aucune porte d'entrée dans le circuit pour remplacer les chef-ouvreurs des équipes commettant ce genre d'erreurs flagrantes.

L'IFSC n'a jamais ouvertement, du moins à ma connaissance après tout ce temps. Est-ce que l'IFSC veut réagir par rapport à cela? Je n'en ai pas l'impression.

J'ai l'impression que l'IFSC VEUT obliger les compétiteurs à grimper plus vite à travers l'ouverture mais sans l'afficher ouvertement ce qui est incroyable de la part d'une fédération internationale.

JO JO JO, le but ultime ...


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm