Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011

Afgelopen zaterdag ging in Klimax, Puurs, het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011 door. Bij de Heren junioren won de Nederlander Tim Reuser, bij de dames ging de Luikse Claudine Delsaux met de overwinning lopen. Yannick Lis en Liselotte Saelens haalden beide met een derde plaats de Vlaamse titel binnen maar moesten elk nog een landgenoot de tweede plaats gunnen: Sebastien Berthe en Manon Bailly.

In de andere categorieën wonnen de Klimax klimsters Anak Verhoeven (B), Celine Cuypers (C) en Laure-Anne Stevens (D) zowel de Vlaamse titel als de wedstrijd. Manon Matheys (A), Loïc Timmermans (A), Nicolas Vancayzeele (B), Merlin Matheys (C) en Harold Peeters (D) wonnen de wedstrijd en lieten daarbij onder andere de nieuwe Vlaamse kampioenen Lien Vanreusel (9e),  Ignace (3e) en Manolo Debreyne (9e), Nicolas Stevens (3e) en Brecht Wittoek (8e) achter zich.

In de teamranking behaalt Klimax dit jaar alvast de thuiswinst. Op het programma van de Belgian Youth Cup staan nu nog de wedstrijd volgend weekend in L'Escale (Arlon) en op 26 februari in Stone Age. We zijn benieuwd welke klimmers en teams dan het meest prominent op de afspraak zullen zijn.

Volledige resultaten van het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2011 en foto's getrokken door Maxime Lebrun
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm