Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Resultaten van de Belgische delegatie in Innsbruck

Resultaten van de Belgische delegatie in Innsbruck

Drie weken na de klimmanche in Kitzbühel was het vorig weekend alweer Oostenrijk waar de Wereldbeker boulder haar anker uitwierp. Oostenrijk is bekend als ongelofelijke kweekvijver aan topklimmers, en gaststad Innsbruck als zenuwcentrum voor Europese competitieklimmers. We willen graag de aandacht vestigen op de buitengewone voorliefde voor de klimsport die het land kent. Vorige zaterdag ontpopte die passie zich weer eens tijdens een memorabele finale. Het heeft tot de laatste seconde geduurd voor de twee winnaars bekend waren. Het bleek Duitsland te zijn dat schitterde in deze vijfde manche, met als winnaars Julian Wurm en Jan Hojer.
Langs Belgische kant zijn Chloé Caulier, Nicolas Farcy en Loic Timmermans in de tweede helft van de rangschikking geëindigd, met respectievelijk een 35ste, 59ste en 67ste plaats. Voor Loïc was het een tweede kans dit jaar om zijn kracht te testen: “Tijdens de Wereldbeker Lead vorige jaar heb ik gemerkt dat ik veel meer kracht nodig had. We hebben daar dus aan gewerkt en competities als deze zijn een extra motivatie.” Loïc is het competitiecircuit gewoon, maar dit was wel buitengewoon: “De Wereldbekers Boulder hebben een heel verschillende stijl dan Lead. Er heerst een veel kalmere sfeer en het niveau is zeer hoog. Bijzonder is dat het resultaat erg wisselvallig blijkt. Een toptienklimmer kan even gemakkelijk niet tot in de halve finale geraken, en vice versa. Dat is minder het geval bij leadcompetities...”
Hij zal deel uitmaken van de delegatie die volgend weekend meedoet in Grindelwald, Zwitserland, aan het eerste Europees Kampioenschap Boulder voor de jeugd. “Voor het Europees Kampioenschap zal het hetzelfde idee zijn in een ander format. Deze wedstrijd is op zich geen doel ook al zal ik natuurlijk alles geven.”

Resultaten van de Wereldbeker Boulder in Innsbruck
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


22/05/2013


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm