Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Competitie
>
Nieuws 
Stéphane Hanssens 6e op het Franse klimkampioenschap Lead

Stéphane Hanssens 6e op het Franse klimkampioenschap Lead

Stéphane Hanssens is in volle voorbereiding op zijn internationale seizoen. Hij maakte een tussenstop in Gémozac en nam er deel aan het Franse kampioenschap leadklimmen. Een nogal bijzondere zet voor een Belgische klimmer. Maar zeker niet onnuttig, aangezien hij al twee maanden geen harnas meer gedragen had. De Franse stop is geen toeval: “Het niveau in Frankrijk ligt veel dichter bij dat van de Wereldbeker dan in België. De meeste Franse finalisten schoppen het in de Wereldbeker tot de halve finale. Het Franse podium zien we vaak in de finale ervan. Daarnaast zijn ook de stijl en de moeilijkheid van de routes heel interessant. Dit zijn routes in wereldbekerstijl. Om je te kwalificeren moet je al Belgisch finaleniveau halen. De concurrentie is hier minder hard dan op een wereldbeker maar je krijgt er toch een idee van”, aldus Stéphane. Maar om zich echt met de wereldtop te kunnen meten, heeft hij nog een lange weg af te leggen. Stéphane zegt zelf dat hij veel sterker en beter in vorm is dan vorig jaar. Maar hij nuanceert: “Ik heb nog wat werkpuntjes, vooral op mentaal vlak. Ook hier liet ik het tijdens een van de kwalificatieroutes afweten. Dat mag me op de Wereldbeker niet overkomen.”

Stéphane Hanssens is best tevreden met zijn zesde plaats in Frankrijk. Vanuit dat uitgangspunt ziet hij zijn volgende internationale uitdagingen met vertrouwen tegemoet. Afspraak in Chamonix midden juli voor de eerste ronde van de Wereldbeker Lead.

Bij de dames noteren we een 12e plaats voor Héloïse Doumont. Na vlekkeloze kwalificatierondes mist ze de finale op een haar na. Opnieuw een sterke prestatie van onze jonge Luikse dus, vooral gezien het niveau van de deelnemers.

Foto: FFME.fr
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm