draft
>
Artikels 

Klimax

De Klimzalentest


Ondanks het ruwe weer zijn er niet veel klimmers actief in Klimax op deze laatste zondag voor Kerstmis. Zijn ze misschien allemaal gaan kerstshoppen?
Bart, Tijl en Geert komen dankzij de wagen toch nog vlot aan sportcentrum Vrijhals te Breendonk toe. Hopelijk blijven de wegenwerken niet duren.
Daar gaat het echter niet om, vandaag laten we ons kritisch oog vallen op klimzaal Klimax en dat doen we natuurlijk niet zonder zelf wat routes te klimmen!

Financiën

Wat doe je normaalgezien eerst wanneer je een klimzaal binnenkomt? Betalen, een noodzakelijk kwaad maar voor niets gaat de zon op. De klimzaal houdt niet zelf de kassa bij, betalen gebeurt aan de receptie van het sportcentrum.

Tarieven per 1 januari 2004
gewone klimbeurt +18 jaar ? 6.70
12 tot 17 jaar ? 5.50
tot 12 jaar ? 5.50
meerbeurtenkaart
(10 klimbeurten)
+18 jaar ? 57.00
12 tot 17 jaar ? 47.00
tot 12 jaar ? 39.60
Abonnement
(3 maanden)
+18 jaar ? 79.00
12 tot 17 jaar ? 61.50
tot 12 jaar ? 52.00
Abonnement
(1 jaar)
+18 jaar ? 233.00
12 tot 17 jaar ? 188.00
tot 12 jaar ? 156.00
Deze tabel houdt geen rekening met speciale kortingen voor leden, inwoners Puurs...

Kleedkamers

Heb je na het klimmen zin in een lekkere douche? Dat kan hier zeker. De gescheiden kleedkamers voor mannen en vrouwen zijn tevens voorzien van een assortiment kapstokken die op drukke momenten wel eens snel overvol kunnen hangen. De meeste klimmers nemen echter hun rugzak mee in de klimzaal.

Klimzaal

In de klimzaal is 's avonds en in het weekend steeds een verantwoordelijke aanwezig. Deze is in staat nieuwe klimmers de nodige uitleg te verschaffen. De zaalverantwoordelijke houdt echter géén permanente controle op het correct toepassen van zeker-technieken.
Wie zijn klimmateraal vergeten is na een drukke dag op het werk, kan hier meteen ook klimschoentjes, een klimgordel en eventueel ook een pofzak huren.

De klimzaal is voldoende verlicht en routes van eenzelfde kleur staan ver genoeg van mekaar. Bicolore klimgrepen zijn hier niet te vinden.

Klimoppervlak ±1000m2 
Aantal touwen 30
Routes gemiddeld 90 routes
van 3 tot 7c / 8a
Hoogte 10 tot 16 m
Boulderen 2 boulderruimtes
Te huur klimschoenen
klimgordel
pofzak

De vloer van de 16 meter hoge klimzaal is voorzien van een Sol-o-Safe veiligheidsvloer, binnen de valzone van de 30 klimtouwen. Met een gemiddelde van 90 klimroutes, heeft Klimax een nuttige capaciteit* van 60 klimmers.

Om een zo interessant mogelijk aanbod aan routes te hebben, zijn deze volgens een vast patroon en vaste aantallen in de klimzaal verspreid, zo zijn er steeds 13 à 14 6a-routes in de zaal te vinden, 7 7a-routes...
De aard van de routes is nogal competitie-gericht, niet verwonderlijk als je weet dat in Klimax jaarlijks het grootste aantal wedstrijden plaatsvindt. De opbouwende bouwstijl, meestal dat beetje moeilijker bovenin, zorgt soms wel eens voor enige frustratie als je alweer die ene gele 7a op de frietzak net niet kan uitklimmen! That's life?

 

* nuttige capaciteit = aantal touwen * 2


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



artikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm