Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
>
Nieuws 
Kapitalisme en milieu-activisme, een onmogelijke combinatie?

Kapitalisme en milieu-activisme, een onmogelijke combinatie?

De recente documentaire van Al Gore over de gevaren die onze planeet loopt weet ons bang te maken. De klimatologische opwarming en natuurrampen zijn het resultaat van de ongecontroleerde menselijke activiteit op Aarde. Als we niet snel maatregelen nemen, zal het binnekort niet meer mogelijk zijn om de schade te herstellen. Bewust van deze gang van zaken, preekt de voormalige vice-president van de Verenigde Staten zijn evangelie. Hij is niet de enige in een land waar kapitalisme de gulden regel is. Het antwoord op de vraag hoe kapitalisme verzoenen met het respect voor de omgeving wordt ons door Yvon Chouinard gegeven met zijn organisatie 1% for the Planet.
Maarten Muylle schetst ons een portrait in dit artikel.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm