Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
>
Nieuws 
Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap

Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap

Ongeveer honderd jonge klimmer tussen 9 en 18 jaar verzamelden zich zaterdag in klimzaal Klimax (Breendonk) om voor de tweede maal om de titel Vlaams Jeugdkampioen te strijden. De lenige pluimgewichten verbaasden/vermaakten ons een hele dag lang (de laatste superfinale was pas om 21.00 uur gedaan) met knappe prestaties: bij de Jongens Junioren won Ingmar Cramers (NL) en ging de titel naar Roel van Ginniken, Charlélie Barcza won bij de Jongens A en als eerste Vlaming kreeg Sven De Cleyn de titel. In de categorie Jongens C gingen de overwinning en de titel naar Sam Van Den Driessche. (Door omstandigheden beschikken we niet over de volledige uitslag in de categorie Jongens B, we doen er alles aan om deze zo snel mogelijk te verkrijgen).
Geen titel bij de Meisjes Junioren: hier namen enkel Nederlands klimsters deel, de overwinning ging naar Rachel Nilwik. Kristien Van Lent werd kampioene bij de Meisjes A, maar moest Alix Graftiaux en Coraline Schmetz laten voorafgaan. Katie Steenackers slaagde erin opnieuw de titel te behalen, maar ditmaal bij de Meisjes B: in deze categorie ging de overwinning naar Chloé Graftiaux. Bij de Meisjes C ging de titel naar Eline Vanderbeke en de overwinning naar Vanessa Delil.
Foto's komen er later aan.


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm