materiaalgids

Geen klimmen noch alpinisme zonder goed materiaal.

Of het nu gaat om een gordel, een touw, klimschoenen, kledij of nog iets anders, als je wil ontdekken wat er van degelijke producten op de Belgische markt verschijnt moet je onze tests er maar eens op nalezen.

Nieuws 
Grigri2 gedeeltelijk teruggeroepen

Materiaalgids Grigri2 gedeeltelijk teruggeroepen

Het produceren van misschien wel het meest gebruikte zekeringsapparaat op de markt betekent niet dat je niet voor verrassingen kan komen te staan. Dat moest het Franse merk Petzl ook vaststellen. Zij roepen een aantal series van de Grigri2 terug.


 
De Python door La Sportiva

Materiaalgids De Python door La Sportiva

Geen half werk bij La Sportiva. Wanneer zij een nieuwe schoen lanceren, zetten ze alles in om van die lancering een knaller te maken. Hun laatste telg, de Python, debuteert in het gezelschap van Pietro dal Pra en een levensechte python ...


Climb more impact less

Materiaalgids Climb more impact less

Voor het tweede jaar op rij lanceert het Franse merk Millet haar recyclageprogramma voor touwen. Climb more impact less laat iedereen toe zijn oude, versleten touw terug naar de winkel te brengen om het te laten recycleren. 

Aanbevolen buitensportzaken

Klimwinkel plaatsvinden 

Foto's 


Artikels 
Mammut Togir Light

Materiaalgids Mammut Togir Light

Twee jaar geleden testte Tijl Smitz de klimgordel Zephir van het Zwitserse merk Mammut. Dit jaar kreeg hij net voor de zomer een pakket in de brievenbus met daarin de Togir Light gordel. Het moge duidelijk zijn dat dit model met nog meer troeven kan uitpakken en bovendien goedkoper is.


 

Inhoud van de maand