Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Indoorklimmen
>
Nieuws 
Beter trainen met het Steelfingers team

Beter trainen met het Steelfingers team

Slechte training kan tot ernstige blessures leiden. Dat weten Jan de Smit en Yannick Marchand maar al te goed. Daarom lanceerden de ex Belgisch Kampioenen Boulder deze week Steelfingers, een site vol tips & tricks over een slimme aanpak van training. De site komt verder uit twee jaar werk van Yannick, Jan en een heel team. Je vindt er vooral oefeningen voor de spieren, stretching, klimtechnieken maar ook goede raad voor een gezonder leven.
“We hopen op basis van een wiki de informatie zo goed mogelijk te verspreiden. De site zou een antwoord moeten bieden op alle klimgerelateerde vragen zodat de training efficiënter wordt.”, staat er op de site vermeld. Het doel van het team is om hun kennis zo goed mogelijk te delen maar ook om blessures te vermijden bij de lezers. Iedereen mag zijn ervaringen delen op het platform.

De site van Steelfingers
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm