Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Indoorklimmen
>
Nieuws 
Crux Bouldergym, nieuwe boulderzaal in Limburg

Crux Bouldergym, nieuwe boulderzaal in Limburg

Na jarenlang pendelen tussen verschillende boulderzalen hebben vier Limburgse klimmers (Frank Leyssen, Willy Mercken, Raf Vanoppen et Danny Verbinnen) besloten om zelf een boulderzaal te openen. Na een maandenlange zoektocht zijn ze terechtgekomen in het gloednieuwe sportcomplex van Herk-de-Stad. Een ruimte van zo’n 750 m² bood daar nagenoeg de perfecte condities voor het creëren van een boulderzaal!
Crux Bouldergym werd in samenwerking met muurfabrikant SLVTR ontworpen. Blijkbaar hebben de uitbaters aan iedereen gedacht: beginner of gevorderde, alleen of in groep, om een gestructureerde training te volgen. Voor de diehard trainingsbeesten is er een specifieke trainingszone voorzien en de rest van de structuren zal uitdagingen bieden voor de meest verfijnde technici tot de sterkste krachtpatsers. Meer dan 600 m² klimoppervlakte met zo’n 250 routes zullen er voor zorgen dat iedereen zijn gading vindt.
Voor degenen die tussendoor de batterijen terug wat moeten opladen is er natuurlijk ook een gezellige bar om eventjes te chillen.

Het openingsweekend zal op 5 en 6 januari 2013 zijn waar iedereen gratis kan komen kennismaken en op 23 februari pakt de boulderzaal uit met de eerste wedstrijd!

Meer info is terug te vinden op de site van Crux Bouldergym




Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren



nieuwsarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm