Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Indoorklimmen
>
Nieuws 
Klimax breidt uit met een boulderzaal van 600 m2

Klimax breidt uit met een boulderzaal van 600 m2

September belooft een topmaand te worden voor Klimax. Na een jaar pauze wordt het WK Lead opnieuw in Puurs georganiseerd. Daarnaast pakt het complex uit met een splinternieuwe boulderzaal van maar liefst 600m2. Volgens de lokale zender RTV wordt Klimax zo het grootste klimcomplex van het land. Groter dan Biover Sport Blaarmeersen in Gent dus.
De investering is dan ook niet min. Er wordt meer dan 1 miljoen euro uitgetrokken voor de uitbreiding van de zaal. De club neemt daarvan 50% voor zijn rekening. De rest wordt verdeeld onder de gemeente Puurs, de Vlaamse overheid en de provincie Antwerpen. Alle partijen trekken aan hetzelfde touw voor Klimax. De zaal krijgt een ideale, complete structuur waarin elke klimmer zijn hart kan ophalen. Klimax 1, de oorspronkelijke zaal, en Klimax II, de buitenmuur, worden vervolledigd door Klimax III, de nieuwe ruimte voor boulderklimmers.
Blokkeer alvast uw kalender, het plan is om de zalen op 26 en 27 september in te huldigen. Je weet maar nooit. Als de planning gerespecteerd wordt, kunnen de toeschouwers van het WK Lead zich misschien uitleven in een splinternieuwe klimhal!

Interview en 3D-beelden op de website van RTV
Meer weten op de site van de BVKB
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerennieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm