Links
>
Artikels 

Plan jouw reis

15 mei 2000, 

INLEIDING

Deze maand uitzonderlijk eens GEEN oogstrelende klimfoto's, laatste nieuwtjes uit de klimwereld of informatie over één of andere ijsklimroute.... deze keer gaat het in het geheel zelfs niet over klimmen!
De site van de maand is deze keer een Online Routeplanner geworden....   of zijn niet alle klimmers ook een beetje reizigers?

INHOUD

Er moet wel een goeie reden zijn om de goede traditie van KLIMsites te bespreken te doorbreken.... en die is er in dit geval ook wel denk ik.
De routeplanner bestaat uit 3 delen: de gewone routeplanner.... via de weg dus; de routeplanner voor de treinen en dan nog die van 't vliegtuig.
De gewone routeplanner is prachtig, en het zou me verwonderen indien er op internet nog één bestaat die de kwaliteit ervan ook maar zou kunnen benaderen.  Wat de gedetailleerdheid betreft is het bijvoorbeeld niet alleen mogelijk de gemeente waarin je woont aan te geven, maar zelfs iedere parochie staat erin!  En dit voor heel Europa.  Het zoekresultaat wordt vergezeld van een kaartje waarop de reisweg is weergegeven (en waarop kan worden ingezoomd) en van een gedetailleerde routebeschrijving.
Op de routeplanner voor de treinen heb ik enkele tests uitgevoerd en de conclusie is dat ze nog beter dan die van de NMBS werkt! (www.b-rail.be), in die zin dat het dezelfde informatie bevat (en de juiste!) plus nog enkele extra's (zoals een grafiekje).  Enkel de prijsberekening wil wel eens tegenstribbelen.  Deze site is ook één van de weinige plaatsen waar je treinreizen kunt plannen in europees verband zonder er eerst 10 telefoontjes te hoeven voor doen of je op de sites van de verschillende treinmaatschappijen de juiste verbindingen in mekaar moet puzzelen. 
Met het vliegtuig gedeelte tenslotte is er wel iets niet juist....  geef begin- en eindbestemming in en je komt op één of andere commerciële site (over vliegtuigen, dat wel), maar de vluchturen blijven uit.  Soit, niet belangrijk.... vliegen is toch te duur, ik wil alleen maar klimmen.

DUS

Eén van de handigste websites ooit (na Belclimb natuurlijk :-)  ).  De gedetailleerdheid ervan heeft wel z'n prijs, en dat is.... de snelheid natuurlijk.  Op sommige momenten van de dag, zorg je er beter voor dat je ook  nog iets anders te doen hebt om de pijn van het wachten te verzachten.
De routeplanner is een onderdeel van de site http://www5.tiscover.com, die ziet er op zich ook wel interessant uit, maar het zou ons te ver van het klimmen leiden.

Take a look: http://www5.tiscover.com/1Root/routenplaner/...


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm