Links
>
Artikels 

The Mountain Comes Online

15 september 1999, 

Inleiding

MNET is een website zoals er twaalf zijn in een dozijn... of toch niet?
Iedereen kent wel de formule van mountainzone.com: interviews, besprekingen, uitslagen, materiaaltests, verhalen... MNET is van dezelfde strekking, maar minder omvangrijk, minder commercieel, veel sympatieker en haast even interessant.
Omdat het niet de bedoeling is van deze rubriek om de reeds overbekende websites nog eens extra in het daglicht te stellen ging ik op zoek naar een iets minder bekend berg-e-zine dat toch nog enige kwaliteit afleverde... een haast onmogelijke opdracht zo bleek: ofwel waren ze overbekend, ofwel waren ze al 2 jaar niet geactualiseerd of iets dergelijks... tot ik MNET tegenkwam: een vrij jonge website (1 jaar oud ongeveer)- draaiend gehouden door een paar enthousiaste medewerkers - die kwalitatief niet zozeer moet onderdoen voor de groten.

screenshot

Inhoud

MNET is een italiaanse website, dit heeft tot gevolg dat het italiaanstalige gedeelte van de site meer artikels e.d. bevat dan het engelstalige gedeelte... geen nood echter, er is nog steeds genoeg interessant leesvoer aanwezig.
Alle elementen van een berg-e-zine zijn aanwezig: de interviews, de competitie-uitslagen en -verslagen, gebiedsbesprekingen (inclusief topo's!), materiaaltests... MNET doet hier zelfs nog een schepje bovenop door er nog enkele realvideootjes tegenaan te gooien.
De website is opgedeeld in 4 grote delen: ROCK, ICE, SNOW en TREKKING, iedere bergliefhebber/klimmer zal er dus wel z'n gading vinden.

Beoordeling

Zoals reeds gezegd: Minder uitgebreid dan de gekende websites, toch zeer interessant door de goede keuze van de thema's.
De site mag dan al opgedeeld zijn in: ROCK, ICE, SNOW en TREKKING.... enkel de liefhebbers van het ROCK-gedeelte zullen deze site een bookmark waard vinden: de overige onderdelen zijn te beperkt en het TREKKING-gedeelte is al helemaal een lachertje.
De navigatie is zeer overzichtelijk, wat vrij zeldzaam is bij e-zines.... de redelijk beperkte omvang van de site zal hier wel voor iets tussenzitten. Ook grafisch is deze site zeer mooi, 1/4 van de medewerkers is met de lay-out en vormgeving bezig en dit zorgt dan ook voor een aantrekkelijke site die zeker een bezoekje waard is.

MNET vind je op http://www.mnet-climb.com

Maarten


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm