Materiaalgids
>
Artikels 
Mammut Slackline Set

Mammut Slackline Set

10 december 2008, 

Na de slackline van slack.fr die Séan testte in 2007 brengt nu ook Mammut een Slackline Set uit. De speciaal ontwikkelde sling nodigt, met een uitdagende maximale lengte van 20m, uit tot een testsessie. Zeker als je weet dat de tubulaire sling aan de twee zijden verschilt zodat één zijde geschikt is voor gewoon slacklinen terwijl de andere zijde gladder afgewerkt is en meer tricks toelaat.

De installatie van de slackline is met tekeningen duidelijk weergegeven in de handleiding. Het filmpje op de site van Mammut zelf is een verduidelijking die u nog wat meer wegwijs kan maken. Maar uiteindelijk is en blijft het adagium ‘oefening baart kunst’ van kracht. Zo zul je ondervinden dat je slackline met de spie reeds optimaal kan opspannen zodat het uiteindelijke opspannen met de ratelmechanisme sneller gaat. Ook moet je zien dat je bij het opspannen met de ratelmechanisme de opspansling niet scheef trekt. Anders kun je plots heel wat tijd verliezen om de sling er weer uit te krijgen.

Spijtig wel dat je in het filmpje ziet dat er gewerkt wordt met voorgestikte bandlussen en twee ovalen musketons als ankers daar waar je ziet dat de set zelf verkocht wordt met gewone maar wel lange slings die je zelf moet knopen. Ook de musketons ontbreken zodat je de opspansling en de slackline rechtstreeks in de ankers dient te bevestigen als je geen extra musketons mee hebt. Als je de slings met een bandknoop knoopt is het een goed idee om beide uiteinden van de sling, elk als een lus, terug door de bandknoop te steken alvorens deze knoop en de slackline aan te spannen. Bij het demonteren kun je deze lussen gemakkelijk uit de knoop trekken om zo speelruimte te krijgen om de bandknoop zelf los te krijgen.

Eenmaal opgespannen en bestegen merk je onmiddellijk dat het een plezante ervaring is dat lang en toch goed gespannen hand in hand kunnen gaan. Als je zittend vertrekt of gaat zitten merk je wel dat de sling letterlijk een ‘pain in the ass’ is maar wat oefening doet ook dat vergeten. Blootsvoets kan dan misschien ook pijnlijk lijken maar die vrees werd gelukkig al snel ontkracht.

De afbraak gaat heel vlot en je kan het in feite zelfs in één keer opspannen doen. Mammut raadt wel aan van het in kleinere stappen te doen. Trouwens, ook alleen lukt het opstellen en afbreken maar met twee gaat het nog net iets sneller…

Voor een zelfdoe-kit van iets wat je zelf ook kan samenstellen is deze Slackline Set best wel een handig product. Je zal het niet betreuren als je deze in de kast hebt liggen en regelmatig bovenhaalt.

Tijl

 

Technische details

Kleur: Orange
Breedte: 28mm
Lengte: 20m
Aanbevolen verkoopprijs: 145 Euro
Info: www.mammut.com


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


15/12/2008
ik kan alleen maar zeggen dat mijn simpele gordijnkoord na een kleine maand al gesprongen is... touchdown!


artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm