Materiaalgids
>
Artikels 
Nieuwigheden lente/zomer 2011

Nieuwigheden lente/zomer 2011

Outdoor Friedrichshafen

22 juli 2010, 

Het ene jaar is het andere niet. Editie 2010 van het Outdoor salon voor professionelen had heel wat meer verrassingen in petto dan voorbije jaar. Naast de Outdoor Awards die de meest innoverende producten belonen, heb ik enkele producten kunnen ontdekken die de 7-uur durende verplaatsing tussen Brussel en Friedrichshafen, in het zuiden van Duitsland, rechtvaardigen. Ook deze keer kwamen de belangrijkste nieuwigheden van de kant van de materiaal producenten en niet van de kledij producenten.

In het kort...

 • Black Diamond met de GridLock. Een musceton bedoeld voor het zekeren die op natuurlijke wijze op de gordel komt waardoor er verhinderd wordt dat hij in alle richtingen beweegt.
  Andere nieuwigheid, het setje Hoodwire. Aan de rots-kant een musceton met een ijzerdraad die verhindert dat de spit achter de tand haakt wat het in- en uitpikken vloeiender maakt.
  Komt dan nog als laatste de nieuwe reeks rugzakken met het reActiv en ergoActiv draagsysteem.
 • Petzl stelde zijn nieuwe generatie Grigri, de Grigri2 genaamd. Eindelijk kunne we zeggen compacter en lichter (40g minder), accepteert hij een groter aantal touw diameters dan zijn voorganger, van 8,9 tot en met 11mm (optimaal voor 9,4 tot 10,3 mm).
  Ook de helmen Meteor veranderen van generatie met de Meteor III+, één van de eerste helmen die gehomologeerd is voor zowel rotsklimmen, fietsen en open water sporten.
  En om vleitig te zijn, noemen we ook de nieuwe Universo op. Een zekeringstoestel die de Verso combineert met de Attache 3D musceton maar ook met een los tussenstuk die de Verso stabiliseert.
 • Bij Beal vinden we volgend jaar het UniCore process terug op de dynamische touwen waaronder de Wall Master. Het principe: de kern en de buitenmantel vormen één geheel zonder dat de prestaties en de elasticiteit moeten inleveren. Belangrijk voordeel: de kern en buitenmantel kunnen niet onderling glijden.
 • Bij La Sportiva heeft de eeuwige ballerina Cobra een broertje gekregen. Met Python blijven we bij de slangen namen. Wat verschilt er tussen deze twee? De python intergeert een Velcro sluiting aan de bovenkant van de voet. Ander verschil, comfortabeler en rubber boven de tenen.

Hube

De site van het Outdoor salon


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm