Materiaalgids
>
Artikels 
Patagonia Micro Puff Zip Vest

Patagonia Micro Puff Zip Vest

Een topper in zijn genre

17 november 2006, 

Patagonia Micro Puff Zip Vest

Het idee van een jas voor gebruik als extra bovenlaag zonder bewegingen te hinderen en met een serieuze surplus aan warmteconservatie is niet nieuw maar wordt met deze Micro Puff Zip vest van Patagonia nog eens met glans in de verf gezet. Althans dat is wat mag blijken uit vier testdagen gedurende de afgelopen maanden.

Micro Puff Zip VestDag 1 betrof een bezoek aan Freyr. De eerste indruk die ik kreeg betrof de kracht van de eenvoud waar deze vest in uitblinkt. Het concept is simpel: neem een aantal doordacht opgebouwde lagen stof en snijdt die in een geschikte vorm. Vervolgens zoekt men een goed functionerende soort rits en brengt die op de stof aan. Daar onderliggende lagen bij het dragen voorzien kunnen zijn van voldoende binnenzakken is deze vest voorzien van slechts twee buitenzakken met een al even degelijke ritssluiting. Tot slot, het mooi afwerken van de armopeningen en een enigszins elastische onderkant die de koude wind buiten houdt. Soms deugt eenvoud meer dan overdreven complexiteit.
De warmte van die testdag liet een volledige test evenwel niet toe. Uiteindelijk was het zelfs bloot bovenlijfweer :-D

Dag 2 had de Rochers du Calvaire te Bomal op het programma staan. Dit massief gekend om zijn overhangende weerstandsroutes is naar het schijnt ideaal om er terug in te komen na een lange tijd zonder Belgisch rotsgevoel. Het was een zeer frisse en bewolkte dag maar gelukkig bleef de regen uit. Het ging dus om een optimale isolatietest en de vest was hierin met verve geslaagd.

Op dag 3 trokken we nogmaals naar Bomal. Het was de eerste keer daar zo goed meegevallen en een onafgewerkt project riep om er een streep onder te trekken. Ditmaal was weer een goede dag met veel zon. Toch was ik blij de vest bij de hand te hebben want ze voorzag in een knusse warmte tijdens het zekeren.

Dag 4 spendeerden we eveneens in Bomal. De macht der gewoonte zeker? Het ging er weer wat natter aan toe met de nodige buien en dus zeer wisselvallig weer. Dit had de dagen voordien gezorgd voor de nodige natte plek aan de wand maar een stevige wind zorgde voor een snel droogproces. De wind stond echter ook garant voor een redelijk lage gevoelstemperatuur. De vest bewees dus nuttige diensten als extra winddichte laag. De hagelbui bij thuiskomst overtuigde me dan ook nog van de zeer goede waterdichtheid die deze vest heeft. Het is een ?rechtstreeks naar de douche, eenmaal schudden en zo goed als droog die vest?-vest.

Als eindbesluit wil ik gerust stellen dat deze vest een topper is in zijn genre en een nuttig extra kledingsstuk tijdens de koudere klimdagen. Ik had zo?n klein vermoeden dat bij het boulderen de voordelen en pluspunten nog beter tot hun recht zouden komen en dus testte ik ze uiteindelijk nog wat extra in Fontainebleau begin november. En jawel, een gezellige extra warme laag kwam goed van pas en alle vermoedens en bevindingen werden extra bevestigd. 

Technische fiche

+

Unisex

Aanbevolen activiteiten

Ideaal voor openluchtactiviteiten

Kleuren

Royal (zie foto), Crimson, Black, Whale blue, Ivy 

Maten

XS tot XXL

Gewicht

255 gram (maat M) 

Aanbevolen verkoopprijs

110 EUR

Info

www.patagonia.com

Tijl

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm