Vorige nieuwsberichtVolgende nieuwsbericht
Materiaalgids
>
Nieuws 
Sterling Rope, nieuwe partner van Belclimb

Sterling Rope, nieuwe partner van Belclimb

De touwen van Sterling Rope zijn hier nog niet heel erg bekend, maar hebben toch al een sterke reputatie opgebouwd dankzij de klimmers die ondertussen bij Sterling Rope zweren. Onder hen Chris Sharma, Muriel Sarkany en Nicolas Favresse. Het ziet er dus veelbelovend uit voor de nieuwe partner van Belclimb.

Om het gamma te bekijken en om wat meer te weten te komen over de verschillende atleten die Stering Rope vertegenwoordigen, kan je een kijkje nemen op de website van Sterling Rope.

De site van Sterling Rope
Herlees hier het interview met Chris Sharma
De site van Muriel Sarkany
De site van Nicolas Favresse
Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


9/12/2009
Spijtig, ik vind op hun site nergens de technische gegevens van de touwen:
Impactkracht, aantal normvallen, gewicht / m ...
Dat zijn toch belangrijke details die ertoe kunnen beslissen een touw wel / niet aan te kopen.

9/12/2009

Ik vind inderdaad ook niet veel specificaties bij de touwen, maar er is wel per touw een pdf-je te downloaden dat zij de 'technical manual' noemen. Daar staat dan bijvoorbeeld in dat alle touwen getest worden zodat ze voldoen aan UIAA eisen, en die zijn voor bvb de impact force:


The UIAA mandates that the impact force generated on the first fall must be less than 12kN for a single rope. This test uses a static belay with a fall factor of approximately 1.8 or a 4.6meter (15) fall on 2.5 meters (8) of rope. This test demonstrates a very severe fall and generally is not applicable
for real world climbing situation but does give a good basis for comparing the relative elongation characteristics of different ropes. Real world experience has shown that rarely are impact forces higher than 10kN generated during a climbing fall.


Al in al zouden de specificaties inderdaad duidelijker vermeld mogen worden. Misschien zien we iets over het hoofd...


nieuwsarchief 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm