Mix
>
Artikels 
80 jaar La Sportiva

80 jaar La Sportiva

14 augustus 2008, 

Het begon allemaal 80 jaar geleden in een klein dorp aan de voet van de dolomieten… Tegenwoordig klinkt het als een sprookje. Toch is het waar dat de eerste bergschoenen met de hand vervaardigd werden in een klein atelier door een vakman die luisterde naar de naam Narciso Delladio. Generaties later kan de fabriek, nu het officiële hoofdkwartier van La Sportiva, nog steeds gevonden worden op dezelfde plaats in Valle di Fiemme. Slechts weinig is veranderd, enkel de technische kennis en toepassingen zijn jaar na jaar verbeterd als gevolg van toegenomen vraag naar de beste kwaliteit in bergschoenen. Een vraag die evenredig evolueerde met de hoogtes en niveau's die La Sportiva klanten en -atleten bereikten.

2008 is een zeer speciaal jaar omwille van de tachtigste verjaardag van het bedrijf. Voor La Sportiva en de eigenaars is dit echt een symbolisch en emotioneel evenement. Langs de ene kant was het een jaar en zal het een jaar blijven om de succesvolle geschiedenis en de vele innovaties van het bedrijf te vieren, aan de andere zijde is het ook een jaar waarin de fundamenten gelegd werden en worden voor de ambitieuze projecten van het bedrijf. Projecten die in de komende jaren van doorslaggevend belang zullen zijn. Nieuwe trends anticiperen, vernieuwende oplossingen vinden en de tijd voorblijven zijn nog steeds de uitdagingen die La Sportiva dagelijks aangaat en die het bedrijf zijn schwung geven.

Deze verjaardag is te belangrijk om ze niet te vereeuwigen met iets echt speciaals. La Sportiva besloot dan ook een bedrijfsvideo te maken die officieel werd voorgesteld op de OutDoor Show in Friedrichshafen, Duitsland. Het duurde bijna een jaar om alle beelden van de valleien, de atleten in actie, de scènes voor historische reconstructies en de ateliers in Ziano te verzamelen. Het is spijtig dat dit alles gecomprimeerd moest worden in slechts enkele minuten film maar met deze concentratie aan beelden van hoge resolutie, waarin niet enkel getoond wordt hoe de schoenen gemaakt worden maar ook aandacht geschonken wordt aan de emoties achter elke productiefase, probeerden ze de La Sportiva spirit over te brengen.

Deze video toont slechts een klein beeld van hun verwezenlijkingen maar vormt desalniettemin 50 seconden van intensieve La Sportiva beelden waarin ze hopen ons te overtuigen van de hoofdingrediënten van hun producten: innovatie en passie.

Klik hier voor de video : http://www.youtube.com/v/X5aeNdHNkxs&hl=en&fs=1


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registrerenartikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm