Mix
>
Artikels 
De Rock Warrior’s Way

De Rock Warrior’s Way

Een confronterend boek over mentale training in de klimsport

15 oktober 2013, 

In de literatuur vinden we reeds heel wat boeken over training in de klimsport. Ze beschrijven hoe strikte trainingsschema’s leiden tot succes. Fysieke oefeningen zijn immers dé manier om in niveau te stijgen. Of niet? In De Rock Warrior’s Way weerlegt de auteur Arno Ilgner dit algemeen aanvaarde principe en grijpt terug naar de kracht van onze eigen geest. Er zijn genoeg klimmers die beschikken over de nodige techniek en spierbundels om een route te bedwingen, maar door psychologische obstakels toch in twijfel vallen.

De Rock Warrior’s Way heeft het over mentale training. Het uitgangspunt dat de schrijver daarvoor gebruikt, slaat terug op de levenswijze van een krijger. Een krijger kent zichzelf door en door en laat zich niet misleiden van buitenaf. Hij is in een immer geconcentreerde staat van aanwezigheid en leeft in het nu. Hij ziet het positieve in alles en vindt het leerproces belangrijker dan het doel.

De auteur toetst deze manier van denken aan onze eigen klimsport en legt zo stap voor stap uit hoe we van onze huidige mentaliteit van angst en twijfel afraken. Uiteindelijk worden we zo bewust van onszelf en de omgeving dat we er ook zelfzeker naar zullen handelen. Concreet bevat het boek heel wat tips & tricks in verband met die bewustwording. Zo gaat er een behoorlijke aandacht naar onze lichaamshouding, ademhaling, denkpatronen en zelfs nuances in ons woordgebruik.

Het boek valt dus onder de noemer ‘psychologie’. Dat klinkt meteen serieus. Toegegeven, de eerste veertig pagina’s zijn nogal zweverig. Zowel het woordgebruik als de zinsconstructies zijn omslachtig en worden gebruikt om enigszins eenvoudige concepten op een moeilijke manier te verklaren.

De Rock Warrior’s Way is een aanrader voor iedereen die psychologisch sterker in zijn klimschoenen wil staan.

Laat je echter niet ontmoedigen. Het overige gros van de pagina’s maakt deze valse start meer dan goed. Daar waar het eerste deel van het boek eerder aan praktische voorbeelden ontbreekt, zo bevatten de volgende delen een verrijking door alledaagse situaties toe te passen. Dat maakt het geheel plots herkenbaar en boeiend. Ook vindt de lezer achteraan een overzicht van specifieke oefeningen om mentaal sterker te worden.

De Rock Warrior’s Way is een aanrader voor iedereen die psychologisch sterker in zijn klimschoenen wil staan. Of je nu angst hebt om te vallen, angst voor succes of angst om boven je niveau te klimmen, dit boek vormt een doeltreffende gids.

Formaat en vorm

 • open A4, gesloten A5
 • 200 bladzijden
 • stevig ingebonden
 • kaft in 4 kleuren, binnenwerk in zwart/wit
 • uitvoerig geïllustreerd, met foto’s van Belgische en Nederlandse klimmers
 • ISBN 978 94 91467011

Verdere informatie en verkoop

 • Auteur: Arno Ilgner
 • Vertaling: Lotte Nouwkens
 • Uitgever: Kongor/La Bérarde VOF
  Slagveldstraat 58
  9160 LOKEREN
  www.kongor.be

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


19/11/2013
Een boek dat vlot leest en vernieuwende tips brengt. maw een aanrader.
Ik heb het boek besteld via de website van Kongor. De bestelling en levering liep erg vlot.


Gerelateerde inhoud 
artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm