Mix
>
Artikels 
Sean Villanueva springt Huntsman's Leap

Sean Villanueva springt Huntsman's Leap

Durven of niet durven?

14 maart 2013, 

Durven of niet durven? Zin of onzin? Tijdens een trip naar Wales met Sean Villanueva en Nicolas Favresse, passeren we langs een plaats die "huntsman's leap" genoemd wordt. Sean voelt een bizarre noodzaak om zijn mogelijkheden in het Brits schaap-springen te testen. We gaan dan ook van dichterbij kijken naar de start van deze gerenommeerde sprong en de iets lager gelegen landing. Nico en ik moedigen Sean aan zich in te binden voor deze sprong. Er is een anker in de buurt en Sean springt. Hij overbrugt de 2 meter als een echte Ier. Deze sprong is verre van ver maar is heel mentaal. Zeker de landing waar er geen sprake kan zijn van terugwankelen. Na vier geslaagde pogingen lijkt het ons duidelijk dat het geen zin heeft om het risico te nemen dit zonder touw te springen. Voor de foto had ik het wel tof gevonden zonder. Maar dat is een vraag die niet gesteld hoort te worden!

Ik zie in de ogen van Sean dat hij niet zou vertrekken vooraleer een geslaagde sprong gemaakt te hebben...

Na ons materiaal bij elkaar geraapt te hebben zie ik in de ogen van Sean dat hij niet zou vertrekken vooraleer een geslaagde sprong gemaakt te hebben. Ik koos dan ook een plaats die het beste leek om de sfeer van de sprong te verhalen. Ik wilde ook ver genoeg staan om hem niet te storen. Zwart-wit was eerder geschikt, kwestie van geconcentreerd te blijven op de actie zelf en niet op het weer dat ook zeer Belgisch kan zijn daar. De foto toont Sean met een lachje op zijn lippen en Nico die zich afvraagt wat er speelt in het hoofd van die kerel.

Jean Louis Wertz
 

Wales in ‘t kort

Op vlak van klimmen, er zijn +/- 3000 routes op mooie kalkrotsen langsheen de kustlijn. De routes worden geklommen op klemblokken van makkelijk tot E7. De wanden in de buurt van Huntman’s Leap, een kleine inham, slechts één touwlengte diep, zijn de meest indrukwekkende. Je moet zo goed als steeds in rappel naar de voet van de routes.

PS: Let op voor het getij, toppen is een must voor zij die zonder boot vertrekken. Als je er geen hebt kan je altijd de dolfijnen en walvissen die geregeld passeren te help roepen.

En als het avontuur van de sprong u aanspreekt …

  • Plaats: Pembroke, Bosherston, Wales, UK
  • Toegang: Bosherston ligt in Pembrokeshire op 242 mijl westelijk van Londen, 8u rijden van Brussel
  • Periode: Opgepast, sommige zones zijn gesloten van 1 maart tot 31 juli wegens nestelende vogels.
  • Opmerking: bepaalde zones zijn militair gebied. Blijf op de wegen! Uw nuts kunnen u hier niet redden!
  • Activiteiten: Pembroke ligt aan de kust. Het strand is er zeer mooi en het water koud, zoals we het graag hebben… Alle watersporten zijn mogelijk evenals wandelen, klimmen, boulder, mountainbike, paardrijden … Meer info: Visit Pembrokeshire
  • Logies: Wij sliepen op een basic camping met onevenaarbaar zicht op zee: UK Campsite
  • Kliminfo: Pembrokshire Outdoors

 


Je moet ingelogd zijn om een commentaar toe te voegen

Registreren


15/03/2013
Je cite : "L'escalade, l'alpinisme et le canyoning sont en soi des sports dangereux. Belclimb, les membres de la rédaction et ses collaborateurs ne peuvent en aucun cas être tenus responsables de perte financière, accident matériel, physique ou ayant entraîné la mort, conséquence de l'interprétation erronées ou fautive de l'information publiée sur le site"..

Alors, pourquoi ce genre de news est-il mis en avant ? Bonjour l'esprit de contradiction....
Quel est l'intérêt de vanter les mérites d'un tel "exploit" et d'inciter le gens à "tenter l'aventure" ? Sean est un professionnel et je ne doute pas une seconde qu'il l'a fait en toute connaissance de cause, mais parler publiquement de cette prise de risque inutile n'est, selon moi, pas très appropriée...

Ce sont de belles photos, mais à quel prix ?

17/03/2013
Bonjour Quentin,

Evoquer une ascension en solo pendant 15 jours en autonomie complète, écrire sur une tentative de 8000 en Himalaya, publier une vidéo de deep water soloing ou encore d'un grimpeur dans une escalade en E6 dans le Peak District ne sont rien d'autre que relayer l'existence et la mise en pratque de passions individuelles qui, pour chacune d'entre elles, entraînent une certaine prise de risque.

Nous laissons nos lecteurs seuls responsables du niveau d'engagement qu'ils souhaitent adopter dans la pratique de leur activité sportive. Comme indiqué, Sean Villanueva est grimpeur professionnel. Ils prendront le soin de prendre du recul par rapport à cette performance, comme vis-à-vis de toutes celles citées plus haut.

Merci pour ton commentaire.

Hube


Gerelateerde inhoud 
artikelarchief 

Foto's 

Nieuws 
Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Competitie Wat onthouden we van het Belgisch Kampioenschap Boulderen 2015?

Op het voorbije Belgisch Kampioenschap Boulderen kroonden Simon Lorenzi en Chloé Caulier zich tot winnaar bij de senioren. De twee klimmers bevestigden hun suprematie ten opzichte van de concurrentie met sprekend gemak.


Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Indoorklimmen Is er een alternatief voor de Leuvense klimmers na de sluiting van Hungaria?

Op 30 december 2015 sloot Leuven een tijdperk af. Klimzaal Hungaria deed er dan na 25 jaar definitief de deuren dicht. Met de sluiting komt er een einde aan een mooi hoofdstuk van de Belgische klimgeschiedenis. Is er een alternatief voor de Leuvense klimm